уторак, 14. јануар 2014.

Praline - Bajadere



A sada malo slatkiša!
 
 


Bajadere
Potrebno: 200g šećera, malo vode, 200g margarina, 200g mlevenog keksa, 150g mlevenih oraha i 100g otopljene čokolade (za tamniji deo)
Glazura: 200g čokolade za kuvanje i malo ulja

Prokuvati šećer sa šoljom (200ml) vode. Kada počne da se špinuje dodati margarin i kuvati još desetak minuta na tišoj vatri. U prohlađeno dodati keks i orahe, pa smesu podeliti na pola. U jednu polovinu dodati istopljenu čokoladu, a druga ostaje svetla.

Dok se dobijene smese ohlade otopiti čokoladu za glazuru i dodati malo ulja. Sipati u podmazane silikonske kalupe po jednu kašičicu glazure i ostaviti u frizu da se stegne. Preko čokolade staviti sloj svetlije smese, a preko toga tamniji deo. Ponovo vratiti u friz. Nakon 10 minuta vaditi praline iz modle. Ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Prijatno!